Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Ruim 15.000 afgestudeerden hebben meer dan 50.000 euro schuld

Ruim 15.000 afgestudeerden hebben meer dan 50.000 euro schuld

Geld lenen als student is gemakkelijk, maar na afloop van de studie kan de schuld wel torenhoog zijn opgelopen. Dat is in ieder geval zo bij meer dan vijftienduizend ex-studenten die na afloop van de studie te kampen hebben met een schuld van meer dan een halve ton. De verwachting is dat het aantal studenten dat met een dergelijk hoge schuld te maken krijgt in de toekomst fors zal toenemen met de invoering van het leenstelsel in september vorig jaar.

De voormalige studenten die bij DUO een schuld hebben van 50.000 euro of meer hebben de meest uiteenlopende studie gevolgd. Zo zijn er afgestudeerden die een opleiding werktuigbouwkunde hebben gevolgd of een studie kunstgeschiedenis hebben afgerond. Het Centraal Planbureau houdt er op basis van een schatting rekening mee dat de gemiddelde studieschuld tot 9.000 euro zal toenemen. Overigens is het ook zo dat studenten geld lenen om na het afronden van de studie wat geld achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld om een woning te kopen. Dit blijkt weer uit een onderzoek van Nibud. Het is duidelijk dat studenten met de invoering van het leenstelsel meer geld zijn gaan lenen. Het is dan ook erg goedkoop om geld te lenen bij DUO tegen een rente van 0,12 procent. Zelfs met de huidige lage rentestand op spaarrekeningen kan er geld verdiend worden door studenten door bij DUO een lening af te sluiten. Het onderzoek van Nibud wijst verder uit dat studenten heel bewust meer geld lenen dan eigenlijk nodig is en dat vooral doen om zo na afloop van de studie over een kapitaal te beschikken dat voor de aankoop van een woning bestemd is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.