Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Betalingsachterstanden op leningen nemen haast niet meer toe

Betalingsachterstanden op leningen nemen haast niet meer toe

In de afgelopen maanden is het aantal huishoudens dat met een betalingsachterstand op leningen te maken heeft, haast niet meer toegenomen. In juli vorig jaar was er volgens de gegevens van Bureau Krediet Registratie nog sprake van een aantal van 777.767 personen die te maken hadden met het niet na komen van de betalingsverplichtingen. Dat aantal staat nu op 777.788 personen volgens de informatie van Bureau Krediet Registratie.

Als er naar de afgelopen jaren wordt gekeken, is er constant sprake geweest van een stijging van het aantal betalingsachterstanden op leningen. Er is dan ook sprake van een stabilisatie van het aantal probleemsituaties, waarin er sprake is van achterstand in betalingen op leningen. Een reden daarvoor is volgens Bureau Krediet Registratie dat er tijdens de crisis minder leningen zijn afgesloten en dat consumenten er in elk geval terughoudend mee omgaan om voor een nieuw krediet te kiezen. Het is natuurlijk ook zo dat er gedurende de crisis minder leningen werden verstrekt door de kredietverstrekkers doordat er zeer strenge eisen aan gesteld werden. Verder wordt er ingezet op het eerder bieden van hulp indien er zich betalingsproblemen voordoen.

Als er sprake is van een betalingsachterstand, dan wordt daar een registratie van gemaakt bij het BKR. De gemiddelde termijn ligt daarbij op een betalingsachterstand van drie maanden. Voor achterstanden in betaling van de hypotheek geldt dat er sprake is van registratie bij een gemiddelde achterstand van vier maanden. Het gaat in de cijfers overigens alleen om leningen en hypotheken en niet om andere betalingsachterstanden op het gebied van bijvoorbeeld energierekeningen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.