Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen wordt goedkoper door renteverlaging

Geld lenen wordt goedkoper door renteverlaging

Er zijn een aantal grote kredietverstrekkers die eerder in de maand februari de rentes hebben verlaagd, waardoor geld lenen goedkoper wordt. Dat is uiteraard voor consumenten die op het punt staan een lening af te sluiten goed nieuws. De rente op hypotheken is al enkele jaren aan het dalen en ook de rentes op de spaarrekening bevinden zich in een neerwaartse spiraal. Het enige wat daar nog bij achterbleef, was de rente op andere geldleningen. Overigens waren er wel al een aantal kleinere partijen die eerder hebben besloten om de leenrente te verlagen, maar daar zijn nu aan aantal grote kredietverstrekkers bijgekomen.

De daling van de leenrente waardoor het goedkoper wordt om geld te lenen, is een gevolg van de maatregelen die door de Europese Centrale Bank zijn genomen. Banken hebben de gelegenheid om heel voordelig geld te lenen, waarbij de rente op een percentage van 0,15 procent staat. Consumenten en bedrijven die geld willen lenen, kunnen dat nu goedkoper doen doordat banken zelf ook heel voordelig geld kunnen lenen. Er is nog een oorzaak te noemen voor de daling van de rente en dat is de concurrentie tussen kredietverstrekkers aan het toenemen is. Er zijn een aantal nieuwe partijen op de markt gekomen en ook wordt er via crowdfunding de mogelijkheid geboden om voordelig geld te lenen bij bijvoorbeeld andere particulieren of bedrijven. De kredietverstrekkers komen nu om de eigen concurrentiepositie te verstevigen ook met lagere rentes. Ondanks dat geld lenen goedkoper wordt, geldt nog altijd dat het belangrijk is om de mogelijkheden te vergelijken bij meerdere kredietverstrekkers.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.