Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheek voordeliger dan ooit

Hypotheek voordeliger dan ooit

De hypotheekrente blijft ook in het jaar 2016 maar dalen, waarbij de woningkopers een hypotheek kunnen afsluiten met een rente van minder dan 2 procent bij een rentevaste periode van 5 jaar. De hypotheekrente is nog nooit eerder zo laag geweest, maar dat werd vorig jaar ook al geschreven. De rente van hypotheken laat een daling zien die ongekend is en het lijkt er nog niet op dat de weg naar boven snel weer zal worden ingezet. Als er gekeken wordt naar het gemiddelde rentepercentage voor hypotheken in 2008 dan is het gemiddelde tarief in die periode vlak voordat de crisis begon bijna 6 procent voor een rentevaste periode van 5 jaar. Dat percentage ligt nu op 1,99 procent.

Het is met de lage hypotheekrente dan ook niet vreemd dat het herstel van de hypotheekmarkt en woningmarkt stevig doorzet. In het afgelopen jaar zijn er bijna driehonderdduizend hypotheekaanvragen geweest en dat is in vergelijking met een jaar eerder een stijging van maar liefst 32 procent. In het begin van 2015 heeft zich een sterke groei voorgedaan, waarna het in de zomer weer wat rustiger werd om daarna weer een stijgende lijn te zien.

Het is de verwachting dat het herstel van de hypotheekmarkt zich ook dit jaar zal blijven voortzetten met een groei van ongeveer 10 procent in het aantal aanvragen dat voor een hypotheek zal worden ingediend. De kans is ook aanwezig dat veel woningeigenaren ook willen profiteren van de lage rente en besluiten om de hypotheek over te sluiten naar een meer voordelige hypotheek. Dit jaar lopen er ook een groot aantal hypotheken af ten aanzien van de rentevaste periode.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.