Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lage rente op geld lenen vormt risico

Lage rente op geld lenen vormt risico

De lage rente op geld lenen met betrekking tot het kopen van een woning of het afsluiten van een doorlopend krediet kan risico’s met zich meebrengen. De huizenmarkt lijkt weer in de lift te zitten en dat komt mede door de lage hypotheekrente. Doordat de rente steeds maar lager wordt, kunnen consumenten meer geld lenen, want het wordt goedkoper om bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten. Dat kan voor het risico zorgen dat er opnieuw een bubbel ontstaat op de woningmarkt.

De rente wordt weliswaar lager, maar de prijzen van woningen zijn weer aan het stijgen. Het is de verwachting van de consument dat de huizenprijzen over een aantal jaren nog verder zijn gestegen en ook ten aanzien van de rente wordt een stijging verwacht vanuit het beeld van de consument. Dat geeft een extra reden om nu op zoek te gaan naar een koopwoning. In Amsterdam is het al zo dat potentiële kopers van woningen tegen elkaar aan het opbieden zijn en dat de prijzen van huizen zich alweer boven het prijspeil van voor de crisis bevinden.

De risico’s van de lage rente hebben niet alleen betrekking op huizenkopers, maar ook op consumenten die de keuze maken een doorlopend krediet af te sluiten. Er kan meer geld worden geleend tegen een variabele rente. De variabele rente kan echter weer in de toekomst stijgen en dat is zeker een aspect waarmee consumenten die een doorlopend krediet afsluiten rekening mee moeten houden. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is er sprake van een vaste rente gedurende een bepaalde looptijd.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.