Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verkeerde voorlichting gegeven bij oversluiten hypotheek

Verkeerde voorlichting gegeven bij oversluiten hypotheek

Woningeigenaren met een hypotheek die voor 1 januari 2013 is afgesloten en daarna de hypotheek hebben overgesloten naar een annuïteitenhypotheek hebben een grote kans verkeerd te zijn voorgelicht.

De hypotheekadviseur kan foutieve of onvolledige informatie hebben verstrekt met nadelige gevolgen voor de oversluiters. Dat heeft de voorzitter van de stichting Hypotheekclaim laten weten. Bij het oversluiten van een hypotheek is het doorgaans de bedoeling dat de maandlasten lager worden, waarbij tegenwoordig de annuïteitenhypotheek als voordelig uit de bus komt. Dat is echter niet het geval bij hypotheken die voor 1 januari 2013 zijn afgesloten, waarna de overstap is gemaakt naar een annuïteitenhypotheek.

In dat geval komen de woningeigenaren namelijk nog in aanmerking voor de fiscale regels zoals die van toepassing waren voor 2013. Er wordt door de stichting een oproep gedaan aan de woningeigenaren die de hypotheek hebben overgesloten zoals hiervoor beschreven om alles nog eens goed na te kijken. Consumenten verkeren in de veronderstelling goed te zijn voorgelicht met betrekking tot het oversluiten van de hypotheek, maar in veel situaties is er niet eens een alternatief voorgesteld.

Er is door de stichting een steekproef gehouden, waaruit blijkt dat in 60 procent van de situaties er geen goede voorlichting is gegeven door de hypotheekadviseur. Er dient echter wel voor de service van de hypotheekadviseur betaald te worden met gemiddelde kosten van 2.500 euro. Als er geen goed advies is gegeven of als er zelfs sprake is van een verkeerde voorlichting is er volgens de stichting sprake van wanprestatie en zal er een schadevergoeding moeten volgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.