Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kansen voor afschaffing aftrek hypotheekrente door lage rentestand

Kansen voor afschaffing aftrek hypotheekrente door lage rentestand

De rente voor hypotheken is op een historisch laag punt gekomen en dat biedt kansen voor het kabinet om de stap te nemen over te gaan tot afschaffing van de aftrek van hypotheekrente. Dat blijkt in elk geval uit de informatie van de Telegraaf op basis van de mening van Peter Boelhouwer, die werkzaam is als hoogleraar aan de TU Delft. De woningmarkt is fors aan het herstellen en de huizenprijzen zijn weer aan het stijgen. Het aantal woningverkopen is bovendien toegenomen en de rentestand voor hypotheken is historisch laag. Er kan al een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar worden afgesloten met een hypotheekrente lager dan 2 procent. De maandelijkse rentelasten dalen hierdoor fors en ook kan er minder geprofiteerd worden van de aftrek van hypotheekrente door de lage rentestand.

Kopers op de woningmarkt die nu een hypotheek afsluiten en met een lage rentestand geconfronteerd worden, hebben minder voordeel bij de renteaftrek. Het kopen van een huis is tegenwoordig vaker goedkoper dan het huren van een woning. De consumenten krijgen ook weer meer vertrouwen in de woningmarkt. De vertrouwensindex van Vereniging Eigen Huis is nu weer op het hoogste punt aangekomen sinds 2004. Deze ontwikkelingen maken het zeker mogelijk om te overwegen de aftrek voor hypotheekrente af te schaffen. Overigens laat de hoogleraar verder nog weten dat de overheid voor meer koopwoningen kan zorgen, want krapte op de woningmarkt laat de prijzen omhoog gaan en met het realiseren van meer koopwoningen kunnen consumenten met een laag inkomen ook een eigen huis kopen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.