Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Daling hoeveelheid geleend geld

Daling hoeveelheid geleend geld

De gemiddelde rente op consumptieve kredieten, zoals het doorlopend krediet mag dan met 18 procent gedaald zijn in de afgelopen vijf jaar, maar dat heeft niet geleid tot het verstrekken van meer geldleningen. Het is zelfs zo dat er sprake is van een daling van de hoeveelheid geleend geld in de afgelopen vijf jaar met 30 procent.

MoneyView heeft een Specialitem uitgebracht en daarvoor is gebruik gemaakt van informatie van De Nederlandsche Bank. Aan het einde van het afgelopen jaar was er sprake van een geleend bedrag door huishoudens van in totaal bijna 19,5 miljard euro. De hoeveelheid geleend geld kwam een jaar daarvoor nog uit op 21 miljard. Dat is een daling van 7,3 procent in een jaar tijd.

De rente heeft de afgelopen jaren in de herfst van 2011 op de hoogste stand gestaan sinds vijf jaar, waarna de rente in de jaren erna is gedaald. De duurste leningen waren in die tijd leningen met een rente van 11 procent en voor de goedkoopste leningen lag de rente in die periode 4,5 procent lager. Het gemiddelde laagste rentepercentage voor een consumptief krediet in de vorm van een doorlopend krediet ligt momenteel tegen de grens van 7 procent aan. Er zijn uiteraard nog wel leningen met een rente hoger dan 10 procent, maar die zijn wel zeldzaam als het om persoonlijke leningen en doorlopende kredieten gaat. Er momenteel bijvoorbeeld maar één kredietverstrekker die een rente boven 10 procent rekening voor een persoonlijke lening en dat was aan het einde van 2011 nog in de helft van de situatie zo.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.