Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lage rente niet van toepassing bij rood staan

Lage rente niet van toepassing bij rood staan

De rente bevindt zich op een extreem laag niveau, maar dat is niet in alle situaties te merken, waarin er sprake is van geld lenen. De lage rente heeft bijvoorbeeld wel invloed op de rente die op tegoeden op spaarrekeningen worden verstrekt, maar bij het rood staan merkt de klant er nog weinig van. De meeste banken berekenen de lage rente namelijk niet door aan klanten bij de bank die een negatief saldo hebben.

Dat blijkt uit de gegevens van een onderzoek dat door het Financieele Dagblad is gepresenteerd en is uitgevoerd onder de grootste banken van het land. De rentestanden zijn onlangs opnieuw verlaagd door de ECB en het meest belangrijke percentage staat daarbij op het nulpunt. Banken kunnen op deze manier heel voordelig geld lenen en er zijn zelfs situaties, waarin banken in de Eurozone geld toekrijgen.

De kosten voor het rood staan op de eigen bankrekening zijn de afgelopen jaren echter vrijwel gelijk gebleven. Zo betalen consumenten voor het rood staan nog altijd een hoge rente die gemiddeld tussen 9 en 14 procent is gelegen. Het is zelfs zo dat er banken zijn die de rente in de afgelopen periode hebben verhoogd. Dat is onder meer het geval geweest bij de Rabobank met als reden om het rood staan van klanten terug te dringen. ING laat weten dat de kosten voor het lenen van de eigen bankrekening niet alleen door de huidige rente wordt bepaald, maar dat er meer factoren aanwezig zijn. De Consumentenbond vindt dat banken wat soepeler moeten zijn door bijvoorbeeld de rente te verlagen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.