Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Woningeigenaren hebben weinig profijt van lage rente

Woningeigenaren hebben weinig profijt van lage rente

De invoering van de optie tot rentemiddeling loopt bij de meeste banken en kredietverstrekkers niet geheel soepel of wordt zelfs getraineerd, zodat woningeigenaren weinig profijt hebben van de lage rente. Op deze manier wordt de consumenten honderden euro’s uit de zak geklopt door verstrekkers van hypotheken. Het profiteren van de lage rente op hypotheken is dan ook lang niet voor iedereen weggelegd. Een manier om ervan te profiteren, is door de hypotheek over te sluiten. In dat geval wordt er vrijwel altijd een boeterente in rekening gebracht, waardoor het oversluiten van de hypotheek ineens een stuk minder rooskleurig blijkt te zijn. Lang niet iedereen is in staat om de hoge boete te betalen.

Er is echter een alternatief, waarbij er geen boete in rekening wordt gebracht, waarbij een nieuwe hypotheek kan worden afgesloten met een nieuwe rente. Er wordt dan het gemiddelde van de hoge rente genomen en het gemiddelde van de huidige lage rente inclusief een kleine opslag. Dit wordt rentemiddeling genoemd, maar nog lang niet alle banken bieden deze mogelijkheid aan consumenten. Het is zelfs zo dat slechts zes van zeventwintig grote banken de mogelijkheid voor rentemiddeling aanbieden. Minister Dijsselbloem van het ministerie van Financiën heeft de banken ongeveer negen maanden geleden al opgeroepen om rentemiddeling mogelijk te maken. Rabobank is een van de marktleiders in Nederland en heeft ruim de tijd genomen om rentemiddeling in te voeren, wat naar verwachting per 1 juli 2016 bij deze bank tot de mogelijkheden zal behoren. Tegen die tijd kunnen meer woningeigenaren profiteren van rentemiddeling.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.