Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Belangrijke aspecten bij geld lenen

Belangrijke aspecten bij geld lenen

Als er geen buffer achter de hand is en er moet een grote aankoop worden gedaan, dan kan van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om geld te lenen. Er zijn allerlei soorten leningen beschikbaar die elk weer geschikt zijn voor een ander doel. Populaire leningen zijn onder meer de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Bij het lenen van geld zijn er een aantal belangrijke aspecten van toepassing. Zo dient er natuurlijk inkomen te zijn om de lening en de rente te kunnen betalen. Bovendien zal er gekeken worden naar de kredietwaardigheid, waarbij er onder meer gekeken wordt naar een eventuele registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Als er al sprake is van een lening of een krediet, dan is de kans kleiner dat er nog meer geld geleend kan worden. Er wordt altijd naar de notering bij BKR gekeken om te bepalen of er nog financiële draagkracht is om geld te lenen.

Het hebben van een vast maandelijks inkomen is een vereiste bij het lenen van geld. Het inkomen bestaan uit loon uit arbeid, maar bijvoorbeeld ook uit een uitkering. Met betrekking tot de uitkering geldt overigens wel dat er naar het type uitkering wordt gekeken. Verder wordt er nog gekeken naar andere belangrijke aspecten, zoals naar het doel van de lening en naar de looptijd van de lening. Ook worden andere eventuele financiële verplichtingen in het kredietonderzoek meegenomen om te kijken of er voldoende draagkracht is om een lening af te sluiten. De leeftijd kan verder nog een rol spelen. Zo zijn er heel wat verschillende aspecten die belangrijk zijn voor het afsluiten van een lening.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.