Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Eerste zaak Hypotheekclaim voor te dure hypotheek

Eerste zaak Hypotheekclaim voor te dure hypotheek

Stichting Hypotheekclaim heeft een eerste procedure gestart in verband met een te duur afgesloten hypotheek. De zaak is ingediend bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en die zich over de zaak zal buigen en de aansprakelijkheid van de te duur afgesloten hypothecaire lening zal beoordeling. Dit is de eerste zaak die is ingediend, maar er zijn in de afgelopen twee maanden al meer dan tweehonderd aanmeldingen binnengekomen bij Hypotheekclaim. Deze dossiers zijn bekeken en daaruit is gebleken dat in 89 procent van de situaties er sprake is van een onjuist of onvolledig advies, waardoor de consument de keuze heeft gemaakt voor het afsluiten van een te dure hypotheek. Het blijkt zelfs dat consumenten gemiddeld 54.000 euro te veel kwijt zijn aan de hypotheek. Er worden in de komende tijd nog meer dossiers voorgelegd aan Kifid.

De consumenten verkeerden in de veronderstelling een goed advies te hebben gekregen voor het oversluiten van een hypotheek, want de maandlasten werden lager. De te hoge bedragen die door het onjuiste of onvolledige advies betaald moeten worden, zullen worden teruggevorderd voor de woningeigenaren. Het gaat bij de huiseigenaren die de hypotheek hebben veranderd en benadeeld zijn door slechte adviezen voor al om woningeigenaren die voor 2013 al een hypotheek hadden afgesloten. Voor consumenten zelf is het lastig om te beoordelen of een hypotheek te duur is afgesloten. Stichting Hypotheekclaim veronderstelt dat er meer dan honderdduizend woningeigenaren zijn die duurder uit zijn bij het oversluiten van de hypotheek als er naar de volledige looptijd van de hypothecaire lening wordt gekeken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.