Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld krijgen bij hypotheek met negatieve rente

Geld krijgen bij hypotheek met negatieve rente

Het is voor de gemiddelde huizenbezitter niet voor te stellen, dat er geen geld betaald hoeft te worden bij een lopende hypotheek, maar dat er geld wordt ontvangen. Of dat er niets wordt ontvangen, maar ook niets betaald hoeft te worden. Voor een kleine groep huiseigenaren is een gratis hypotheeklening op dit moment echter wel reëel. Een groep klanten van de rechtsvoorganger Staal Bankiers van Achmea die over een hypotheek met negatieve rente beschikken, heeft een klacht ingediend bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Er is een uitspraak gedaan door het klachteninstituut en daaruit blijkt dat Achmea negatieve rente moet terugbetalen aan een groep woningeigenaren. De negatieve rente dient met terugwerkende kracht te worden betaald. Dit is uiteraard een uiterst opmerkelijke situatie, waar een kleine groep huiseigenaren van profiteert. Het komt er in de praktijk dan op neer dat er geld geleend is voor de aankoop van een woning, waarbij er geen rentegeld betaald wordt, maar geld wordt terugontvangen.

De bank verweerde zich bij het klachteninstituut met de informatie dat het contract dat met de woningeigenaren is afgesloten geen suggestie wekt dat er sprake zou zijn van het vergoeden van negatieve rente. De geschillen commissie heeft de zienswijze van de bank echter niet gevolgd en oordeelde dat het vaker voorkomt dat er sprake is van negatieve rente. Na de uitspraak van het klachteninstituut dient de bank de negatieve rente die met terugwerkende kracht voldaan moet worden binnen vier weken aan de woningeigenaren over te maken. Ook dient er een vergoeding voor de juridische kosten betaald te worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.