Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor smartphone en lagere hypotheek

Geld lenen voor smartphone en lagere hypotheek

Het afsluiten van een telefoonabonnement waarbij een smartphone wordt verkregen, kan voor een vervelende verrassing zorgen op het moment dat er een aanvraag voor een hypotheek wordt gedaan. De Hypotheekshop heeft uitgerekend dat het bedrag van de maximale hypotheek in het ergste geval wel 16.000 euro lager kan zijn. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft onlangs laten weten dat providers die telefoonabonnementen in combinatie met een smartphone op afbetaling aanbieden aan gelijke regels moeten voldoen als reguliere kredietverstrekkers. Het is altijd gedoogd, maar dat is straks afgelopen. Het was de bedoeling dat de sector zelf een gedragscode zou ontwikkelen om aan de Europese regelgeving te voldoen met betrekking tot de mededingingswet en consumentenkrediet, maar daar is de sector niet in geslaagd.

Als er straks een abonnement voor een smartphone wordt afgesloten die een hogere waarde heeft dan 250 euro, dan geldt dat er een registratie bij het Bureau Krediet Registratie moet plaatsvinden. Als er dan een aanvraag voor een hypotheek wordt gedaan, dan geldt dat er sprake is van een verplichting die meetelt voor het berekenen van de financiële draagkracht van de aanvrager van de hypotheek.

Op het moment dat de maandelijkse kosten voor de smartphone naast het abonnement zelf 15 euro bedragen, dan kan dat al leiden tot een hypotheekbedrag dat 4.000 euro lager ligt als er sprake is van de maximale hypotheek. Als er sprake is van meerdere smartphones binnen het huishouden, dan kan de maximale hypotheek zelfs dalen met een bedrag van maar liefst 16.000 euro. Dat is dan ook zeker een aspect om aan te denken als er op korte termijn verwacht wordt een hypotheek te nemen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.