Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Magische grens hypotheekrente bijna bereikt

Magische grens hypotheekrente bijna bereikt

De gemiddelde hypotheekrente is ook in de maand april weer omlaag gegaan en daarmee komt de magische grens van een hypotheekrente van 2 procent steeds dichterbij. De potentiële huizenkopers kunnen zich daarbij in de handen wrijven en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de magische grens doorbroken wordt. In de laatste week van voorgaande maand bedroeg de gemiddelde rente op een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar 2,09 procent. De grens is overigens voor de hypotheekrente met een rentevaste periode van vijf jaar in het begin van 2016 al doorbroken. Het lijkt erop alsof het een markt voor prijsvechters gaat worden en dat is onder meer te danken aan nieuwe partijen op de markt. De prijzenslag kan doorgaan zoals de onderliggende rentes niet zullen stijgen. In april hebben er bij 61 producten al verlagingen plaatsvinden en er zijn partijen die drie keer achter elkaar het rentetarief hebben verlaagd.

Verenigd Eigen Huis heeft een peiling gehouden met betrekking tot het vertrouwen in de woningmarkt en dat vertrouwen lijkt ongekend hoog te zijn. Huizenkopers die een hypotheek afsluiten doen dat steeds vaker met een lange rentevaste periode. Doordat het rente op hypotheken zo extreem laag is, spreekt het natuurlijk voor zich dat een langere rentevaste periode aantrekkelijk is voor de huizenkopers. De maandlasten blijven dan voor lange tijd laag. Al meer dan 20 procent van de huizenkopers die een hypotheek hebben afgesloten in de maand maart van 2016 hebben voor een rentevaste periode van meer dan tien jaar gekozen. Het afgelopen jaar bedroeg dat percentage 16 procent en nog een jaar eerder 6 procent.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.