Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Inwoners Flevoland lenen vaakst geld

Inwoners Flevoland lenen vaakst geld

Uit het eerste Nationaal Leenonderzoek van Geldshop is gebleken dat de inwoners van de provincie Flevoland het vaakst geld lenen. Het gaat dan om het afsluiten van een persoonlijke lening. Als er geld nodig is voor een verbouwing van de woning of voor de aanschaf van een auto dan lenen de inwoners van Flevoland gemiddeld 71 procent vaker geld in vergelijking met het gemiddelde in het land.

Een en ander kan worden verklaard doordat er relatief gezien meer samenwoners en echtparen in deze provincie wonen en dat deze huishoudens en zeker ook als er kinderen zijn meer geld lenen in vergelijking met alleenstaanden. Als er naar het gemiddelde bedrag gekeken wordt dat in Nederland wordt geleend, dan komt dat uit op 15.416 euro, maar in Flevoland ligt dat bedrag hoger op 17.260 euro. In de provincie Friesland wordt het laagste gemiddelde bedrag geleend, want daar komt het leenbedrag net uit boven 14.000 euro.

Als er gekeken wordt naar de reden van het geld lenen, dan komt het vaak neer op een persoonlijke lening die wordt aangevraagd voor het kopen van een auto of voor het verbeteren van de woning. Ook leent een deel van de consumenten geld om daarmee schulden te herfinancieren. Opvallend is ook dat er regelmatig geld geleend wordt om de kosten van plastische chirurgie mee te kunnen voldoen. Verder komt het voor dat er een andere reden voor het lenen van geld wordt opgegeven dan waarvoor het daadwerkelijk wordt gebruikt. Er kan dan bijvoorbeeld gezegd worden dat het geld nodig is voor een auto, maar in werkelijkheid wordt het geld ergens anders aan besteed.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.