Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studente kan onbeperkt geld lenen en geeft miljoenen uit

Studente kan onbeperkt geld lenen en geeft miljoenen uit

Christine Jiaxin Lee is een studente van 21 jaar die vier jaar geleden tot de ontdekking kwam dat bij haar bank voor haar rekening geen limiet was vastgesteld ten aanzien van het rood staan. Dat betekent dat deze studente onbeperkt geld kon lenen en dat heeft zij dan ook jarenlang gedaan. Het totale bedrag dat onbeperkt geleend is dan van de bank werd aan allerlei luxe spullen besteed en is in de afgelopen jaren tot miljoenen opgelopen. Christine komt uit Maleisië, maar studeert chemische technologie in Australië.

De studente heeft er niet aan gedacht om de fout van het onbeperkt geld lenen aan de bank te melden en heeft het er mooi van genomen. Dat is heel lang goed gegaan tot het moment dat de studente met een noodpaspoort probeerde om het land uit te komen. Een arrestatie volgde en de studente is inmiddels voor de rechter verschenen. Daar verklaarde Christina dat zij het geld echt nog heeft gehad omdat de huur voor het penthouse waarin zij woonde maar liefst 800 dollar per week bedroeg.

De rechter heeft overigens al laten weten dat er waarschijnlijk geen straf opgelegd zal worden, omdat er geen sprake is van een misdrijf dat gepleegd is. Het kan wel zo zijn dat het geld of in elk geval een deel van het geld aan de bank moet worden terugbetaald. Het is tenslotte geleend geld dat op basis van de bankvoorwaarden is uitgeleend. Op 21 juni zal de rechtszaak worden voortgezet, maar Christine heeft in elk geval jarenlang een luxe leventje kunnen leiden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.