Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Prijsschok bij beperking aftrek hypotheekrente

Prijsschok bij beperking aftrek hypotheekrente

Als er nieuwe maatregelen worden genomen met betrekking tot het beperkten van de aftrek van de hypotheekrente, dan zal dat tot een prijsschok kunnen leiden die vooral jongeren als woningbezitter kunnen ervaren. Het Centraal Planbureau heeft namelijk de verwachting dat een beperking van de aftrek van de hypotheekrente bij woningeigenaren tussen de 20 en 40 jaar tot een prijsschok zal leiden.

Mochten er nieuwe maatregelen worden genomen, dan bestaat de kans de prijzen van de huizen een daling tegemoet kunnen zien. Het gaat dan om maatregelen die betrekking hebben op de fiscale voordelen van woningeigenaren. Jonge woningbezitters die aan het begin van de looptijd van de hypotheek staan, hebben nog weinig gelegenheid gehad om een deel af te lossen. Als er dan sprake zou zijn van de daling van de woningprijzen, dan bestaat de kans dat het huis al snel onder water zal komen te staan. Van verschillende kanten wordt het kabinet aangespoord om de aftrek van de hypotheekrente moet worden beperkt en dat het eigenwoningforfait verder omhoog moet.

Het kabinet heeft eerder al maatregelen genomen om de aftrek van hypotheekrente elk jaar van de hoogste schijf met een half procentpunt te verminderen. Als er nu weer nieuwe maatregelen worden genomen, dan wordt de eigenaren van woningen wederom geraakt in de portemonnee. Overigens is er ook een ander rapport verschenen met de titel Kansrijk woonbeleid, waarin gesteld wordt dat meer huishoudens eenvoudiger voor een woning zouden kunnen kiezen die afgestemd is op de omstandigheden als er een renteaftrek of vorm van subsidie zou zijn.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.