Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente hypotheek daalt beneden 1 procent

Rente hypotheek daalt beneden 1 procent

De daling van de rente op hypotheken heeft ertoe geleid dat er nu al mogelijkheden zijn om een hypotheek af te sluiten met een rente beneden 1 procent. ABN Amro heeft de keuze gemaakt om het rentetarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar beneden de 1 procent vast te stellen. Het tarief komt uit op 0,99 procent. ABN Amro laat weten in Nederland de eerste bank te zijn die het rentepercentage voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar beneden de 1 procent heeft vastgesteld.

Het betreft een forse verlaging, want de hypotheekrente met een rentevaste periode van twee jaar komt vanaf het punt van 1,7 procent. Het gaat overigens wel om een relatief korte periode voor het vastzetten van de hypotheekrente. De bank laat weten dat dit consumenten de gelegenheid biedt om meer bedenktijd te nemen voor het vastzetten van de rente voor een lagere periode. Het wordt consumenten namelijk ook mogelijk gemaakt om niet de volledige twee jaar van het lage rentetarief te profiteren, maar om eerder te besluiten de rente voor een langere periode vast te zetten van bijvoorbeeld tien jaar.

Het is nog niet helemaal duidelijk of andere banken het voorbeeld van ABN Amro ook gaan volgen. Zowel Rabobank als ING hebben laten weten dat er niet op eventuele wijzigingen van het renteniveau vooruit wordt gelopen. De rentes op hypotheken zijn al gedurende een lange periode naar beneden aan het gaan. Dat heeft alles te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank die de rente laag houdt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.