Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rentemiddeling en oversluiten kan voordelig zijn

Rentemiddeling en oversluiten kan voordelig zijn

Huizenbezitters met een hypotheek kunnen gebruikmaken van de mogelijkheid om voor rentemiddeling of oversluiten te kiezen. Dat kan eveneens voordelig zijn voor woningeigenaren die een lage hypotheek hebben. De ontwikkelingen op de rentemarkt hebben er namelijk toe geleid dat er sprake is van een zeer lage hypotheekrente. Als het rentevoordeel hoger blijkt te zijn dan de kosten voor oversluiten of rentemiddeling, dan kan het voordelig zijn om daarvoor te kiezen. Er zijn een aantal ontwikkelingen die ertoe hebben geleid dat het verlagen van de hypotheekrente bij een bestaande hypotheek voordeliger kan zijn. Het is dan ook zeker interessant om eens na te gaan of het in de persoonlijke situatie ook voordeliger is om voor rentemiddeling of oversluiten te kiezen.

De rente van hypotheken is de laatste tijd verder gedaald en dat is een reden dat er nu meer voordeel kan worden behaald. Bovendien lijkt het erop dat de afsluitkosten lager worden en er zijn uiteraard ook mogelijkheden om zonder advies te vragen stappen te ondernemen voor rentemiddeling of oversluiten van de hypotheek. Bij het oversluiten van een hypotheek geldt dat er een boeterente in rekening wordt gebracht. Het bedrag van de boete wordt onder meer gebaseerd op het restant van de looptijd. Als het einde van de rentevaste periode nadert, geldt dat kosten van rentemiddeling of het oversluiten van de hypotheek lager worden. In de zomer gaat de nieuwe Europese hypothekenrichtlijn in en daar komt in te staan dat bij vervroegd aflossen de boeterente niet hoger mag zijn in verhouding tot het financiële nadeel van de bank.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.