Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen door studenten leidt tot daling aanmeldingen

Geld lenen door studenten leidt tot daling aanmeldingen

Studenten dienen tegenwoordig geld te lenen voor het volgen van een studie, want de basisbeurs wordt sinds de invoering van het nieuwe leenstelsel in de vorm van een lening verstrekt. De instroom in dit studiejaar van nieuwe studenten is gedaald en het lijkt erop dat er sprake is van het gevolg van de invoering van het leenstelsel. Minister Bussemaker is het daar echter niet mee eens en vindt de invoering van het nieuwe stelstel voor studenten die geld moeten lenen geen oorzaak van de daling.

Op de hogescholen en universiteiten zijn er voor het huidige studiejaar zeven procent minder aanmeldingen geweest in vergelijking met een jaar eerdere. De studentenorganisaties hebben laten weten dat het vooral de groep kwetsbare jongeren betreft die het hebben laten afweten om te gaan studeren. Tijdens een debat in de Tweede Kamer over het leenstelsel is gebleken dat er geen plannen zijn om het stelsel terug te draaien. De meerderheid vindt wel dat de problemen moeten worden aangepakt, maar een complete afschaffing van het leenstelsel voor studenten zou zonde zijn. Overigens hebben studenten voordat het debat begon bij de ingang van de Tweede Kamer geprotesteerd.

Minister Bussemaker heeft laten weten dat pas over een aantal jaren er een beoordeling kan volgen of het leenstelsel voor jongeren een te grote drempel vormt om en studie aan de hogeschool of universiteit te gaan volgen. Er werd uiteraard tijdens het debat kritiek geuit, maar die kritiek leidt niet tot het terugdraaien van het stelsel. Wel zal er gekeken worden naar de aanpak van structurele problemen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.