Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente voor geld lenen blijft maar dalen

Rente voor geld lenen blijft maar dalen

De rente voor geld lenen in de vorm een hypotheek blijft maar dalen en dat heeft ook gevolgen voor de huizenmarkt in Nederland. De rente op de Duitse staatsschuld is tot onder het nulpunt gedaald en dat heeft gevolgen voor de rente op hypotheken in Nederland. De prijzen van huizen gaan daardoor echter weer stijgen. Dat de rente op de Duitse staatsobligaties onder het nulpunt is gedaald, versterkt de toch al dalende trend van de rente op hypotheken.

Op dit moment is dalende rente nog niet concreet terug te zien in de hoogte van de hypotheekrentes, maar er wordt verwacht dat dit effect wel binnen een termijn van zes maanden is te zien. Het is dan ook de verwachting dat hypotheken straks nog goedkoper kunnen worden afgesloten dan op dit moment het geval is. De afgelopen weken zijn de rentes voor geld lenen in de vorm van een hypotheek gedaald. Zo is voor een tienjaar rentevaste periode de hypotheekrente voor de eerste maal onder de 2 procent gekomen. Als dat wordt afgezet tegen de woningeigenaren die al langer een huis in het bezit hebben en daarvoor een hypotheek hebben afgesloten, komt dat percentage voor deze groep ongeveer gemiddeld op 4 procent uit.

De woningmarkt in Nederland vaart er wel bij en er worden tegenwoordig dan ook weer meer huizen verkocht dan enkele jaren geleden. Dat de woningmarkt sterk aan het aantrekken is, heeft ook gevolgen voor de hoogte van de huizenprijzen. De gemiddelde prijzen van woningen zijn in verband met de aantrekkende woningmarkt en lage rente namelijk weer aan het stijgen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.