Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Risico bij kopen huis met hypotheek over hoofd gezien

Risico bij kopen huis met hypotheek over hoofd gezien

Kopers van woningen zijn door het enthousiasme niet altijd bezig met de risico’s die gepaard kunnen gaan bij het afsluiten van een langlopende hypotheek. Vereniging Eigen Huis heeft een waarschuwing laten uitgaan naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek, waar recente huizenbezitters en potentiële kopers van woningen aan mee hebben gedaan.

Bij het afsluiten van een hypotheek is er momenteel sprake van het afnemen van het gevoel dat er financieel risico gelopen kan worden. De rente bevindt zich op een dieptepunt en de economie is aan het herstellen, zodat huizenkopers in hun enthousiasme niet altijd rekening houden met risico’s die op lange termijn gelopen kunnen worden. Er wordt vooral gekeken naar het moment van nu en in verband met de woningmarkt die fors aan het herstellen is, geldt dat er een grote druk op de kopers kan liggen. De kopers kunnen zich gehaast voelen om een beslissing te nemen en overwegen dan niet altijd evengoed alle financiële risico’s die een langlopende lening gepaard gaan.

De VEH heeft adviseurs in el geval opgeroepen om hun klanten ook te informeren op het ontstaan van financiële risico’s in de toekomst. Dat kan bijvoorbeeld als een woningeigenaar werkloos wordt of arbeidsongeschikt wordt verklaar. Het blijkt dat 25 procent van de aanstaande huizenkopers bij het afsluiten van een hypotheek niet stilstaat met de mogelijkheid in de toekomst wel eens werkloos te kunnen raken. Verder wordt er weinig rekening gehouden met studieschulden en de aflossingen die daarmee gepaard gaan. De helft houdt daar namelijk geen rekening mee als er naar de maandelijkse lasten wordt gekeken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.