Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schulden van jongeren opgekocht door Den Haag

Schulden van jongeren opgekocht door Den Haag

De gemeente Den Haag wil de schuldenproblematiek aanpakken en voor jongeren betekent dit dat de schulden door de gemeente kunnen worden opgekocht. Dat gebeurt niet voor niets, want in ruil daarvoor dienen de jongeren serieuze stappen te nemen, zoals het zoeken van een baan, het volgen van een opleiding of tijd besteden aan vrijwilligerswerk. Het initiatief van de gemeente Den Haag is het eerste in Nederland en het geld dat nodig is voor het realiseren van het opkopen van schulden van jongeren komt uit het Jongeren Perspectief Fonds. Dit fonds makt deel uit van het Schuldenlab waarmee Den Haag zich richt op de aanpak van schuldenproblematiek.

Er zijn ongeveer achttienduizend jongeren in de gemeente die een gemiddelde schuld hebben van 11.000 euro. Er wordt aan de schuldeisers een aflossingsvoorstel gepresenteerd, waarbij een deel van de schuld kwijtgescholden dient te worden. Het restant van de schuld wordt dan overgenomen door de gemeente Den Haag. Vervolgens kan de jongere die restant afbetalen door met een opleiding te beginnen, te gaan werken of vrijwilliger te worden. Er wordt naar iedere individuele situatie gekeken, zodat er uiteindelijk wel sprake is van het leveren van maatwerk. De gemeente Den Haag maakt zich zorgen over het totale aantal inwoners dat te kampen heeft met schulden en de problematiek die daaruit voortvloeit. Door jongeren te stimuleren serieuze stappen te ondernemen en daarmee een schuldenvrije toekomst te realiseren, wordt er een goede stap in de richting gezet om de schuldenproblematiek van de inwoners van Den Haag te verminderen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.