Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verdere daling aantal aanvragen schuldsanering

Verdere daling aantal aanvragen schuldsanering

Er is sprake van een daling van het aantal aanvragen dat door Nederlanders is gedaan om in de schuldsanering te komen. De daling heeft zich de laatste jaren ingezet, zoals blijkt uit de informatie die door het CBS in samenwerking met bureau Wsnp en de Raad voor de Rechtspraak tot stand is gekomen en naar buiten is gebracht.

In het afgelopen jaar zijn er gemiddeld 126 verzoeken tot toelating in de schuldsanering gedaan per honderdduizend inwoners. Als er gekeken wordt naar het aantal inwoners dat in 2011 een verzoek heeft gedaan om tot de schuldsanering te worden toegelaten, dan is er sprake van een daling van 17 procent. Overigens worden lang niet alle verzoeken om toegelaten te worden tot de schuldsanering gehonoreerd, maar gaat het om ongeveer twee derde van alle verzoeken. In het percentage van geaccepteerde verzoeken is overigens niet echt een verschil te constateren. Ongeveer 73 procent van de schuldsaneringstrajecten in de periode van 1998 tot 2012 heeft geleid tot een schone lei en in ruim 10 procent van alle gevallen is er sprake geweest van het uitspreken van een faillissement.

Er zijn allerlei oorzaken te bedenken voor het ontstaan van schulden, zoals geld lenen, verlies van inkomen, echtscheiding en verslaving. Een oorzaak die vaak voorkomt bij het aanvragen van schuldsanering is terugval in inkomen. Overigens geven particulieren ook nog aan problemen te ondervinden bij het beheren van de financiële situatie en dat daardoor eveneens problemen zijn ontstaan. Nog een andere oorzaak van het ontstaan van achterstanden is de compensatie van psychische problemen en overbesteding.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.