Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vertraging hypotheek nadelig voor huizenkopers

Vertraging hypotheek nadelig voor huizenkopers

Er is momenteel sprake van een grote drukte op de woningmarkt en dat betekent dat er ook sprake is van een grote drukte op het gebied van het verstrekken van hypotheken. Dat leidt op dit moment tot vertraging bij de banken die hypotheken verstrekken.

De vertraging bij het verstrekken van een hypotheek kan grote gevolgen hebben voor de kopers van een woning. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er een boete dreigt, maar ook dat het huis dat men op het oog had aan de neus voorbij lijkt te gaan doordat de hypotheek niet tijdig rond komt. Een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis heeft laten weten dat er problemen bij de banken zijn met betrekking tot het overschakelen van advies over hypotheken tot het daadwerkelijk in behandeling nemen van de aanvragen voor hypotheken. Tijdens de crisis werd er vooral geadviseerd doordat de woningmarkt op dat moment plat lag, maar nu is de tijd gekomen dat de woningmarkt weer openligt en dat er meer consumenten zijn die een aanvraag voor een hypotheek indienen.

Voor de groep die als zelfstandig ondernemer staat ingeschreven, kan de vertraging bij het aanvragen van een hypotheek nog verder oplopen. De ondernemers dienen namelijk andere documenten te overleggen en het neemt voor de banken meer tijd in beslag om deze documenten te beoordelen. In Amsterdam trekt de woningmarkt het meeste aan, maar ook in Utrecht gaat het goed met de verkoop van huizen. In de eerste drie maanden van dit jaar is er sprake van een gemiddelde stijging van de huizenprijzen van 5,5 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.