Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Betalingsachterstanden geld lenen lopen terug

Betalingsachterstanden geld lenen lopen terug

In de afgelopen periode is er voor het eerste sinds lange tijd sprake van een daling van het aantal betalingsachterstanden met betrekking tot geld lenen. Dat blijkt uit de gegevens van het Bureau Kredietregistratie, waar onder meer leningen en betalingsachterstanden geregistreerd worden.

Aan het einde van de maand juni stonden er 771.478 personen bij het BKR geregistreerd die te maken hadden met een betalingsachterstand. Dat zijn er meer dan 6.000 minder in vergelijking met de eerste maanden van dit jaar. Het aantal personen dat te kampen had met een betalingsachterstand is in de afgelopen jaren alleen maar groter geworden, maar nu lijkt er voor het eerst een kentering te zijn. Er zijn in de afgelopen vijf jaren 143.000 personen bijgekomen die betalingsachterstanden hadden met aan het begin van dit jaar een totaal aantal personen van 777.788.

Overigens laat het BKR wel weten dat het aantal huishoudens dat bij andere partijen een betalingsachterstand heeft, zoals bij de Belastingdienst, woningcorporaties en energiemaatschappijen niet in de berekening zijn genomen. Een huurschuld of een schuld bij de energieleverancier wordt namelijk niet geregistreerd bij het BKR. Het gaat in dit geval dan ook vooral om personen die te maken hebben of hebben gehad met betalingsachterstanden in verband met geld lenen. Met betrekking tot geld lenen bij een bank of andere kredietverstrekker is het zo dat de gegevens daarvan geregistreerd worden bij het BKR. Op deze manier wordt getracht te voorkomen dat consumenten meer geld lenen dan op basis van de financiële situatie wenselijk wordt geacht.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.