Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in vorm van hypotheek via crowdsourced platform

Geld lenen in vorm van hypotheek via crowdsourced platform

Er zijn tegenwoordig al meer partijen dan alleen banken waar geld lenen in de vorm van een hypotheek mogelijk is en daar komt binnenkort nog een bijzonder platform bij. Het wordt straks namelijk ook mogelijk voor particulieren om hypotheken te verstrekken. De Autoriteit Financiële Markten heeft namelijk toestemming gegeven met betrekking tot het realiseren van een crowdsources platform voor hypotheken.

Jungo is de naam het platform en het is de bedoeling dat in de tweede helft van 2016 de lancering plaatsvindt. Nu de AFM goedkeuring heeft verleend, lijkt de weg vrij om particulieren de gelegenheid te bieden hypotheken te verstrekken. Het platform biedt zowel de kopers van woningen als de particulieren die deelnemen aan het platform voordelen. Woningeigenaren kunnen rekening houden met een lagere rente en particulieren kunnen er geld aan verdienen. Het is wel zo dat niet het volledige hypotheekbedrag via het hypotheekplatform gerealiseerd zal worden. Er is namelijk een maximum aan gesteld van 20 procent van de aankoopsom en het restant wordt voor rekening genomen van een partij, waarmee Jungo nog aan het onderhandelen is.

Crowdsourcen is al enorm populair en een groeimarkt aan het worden in de financiële wereld. Er zijn dan ook verschillende ontwikkelingen gaande. In de maand juni heeft FBTO als verzekeraar al laten weten dat er een nieuwe verzekering komt, waarbij verzekerden met elkaar de premie vaststellen en stemmen over het bedrag dat aan schade uitgekeerd dient te worden. De ontwikkelingen gaan dan ook steeds verder en in de tweede helft van dit jaar kan naar verwachting van het crowsourced hypotheekplatform gebruik worden gemaakt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.