Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor eerste woning lastiger geworden

Geld lenen voor eerste woning lastiger geworden

Geld lenen voor de aankoop van een eerste woning is niet alleen door de strengere regelgeving lastiger geworden voor starters. Ook de stijgende huizenprijzen gooien roet in het eten van de starters die plannen hebben om voor de eerste keer een huis aan te schaffen. De woningmarkt bloeit op, maar voor starters.

Dat blijkt onder meer uit het aantal hypotheken dat door singles is afgesloten voor de aankoop van een eerste huis. Dat aantal is in het tweede kwartaal van dit jaar namelijk gedaald met 28 procent in vergelijking met eenzelfde periode in 2015. is dat nu een probleem aan het worden.

Deze gegevens komen voort uit de hypotheekindex van De Hypotheker. Ook de Hypotheekshop trekt eenzelfde conclusie uit de gegevens van de eigen Hypotheekmonitor. De prijzen van de huizen zijn flink aan het stijgen en de regelgeving wordt steeds strenger voor het afsluiten van een hypotheek, zodat er minder geld kan worden geleend. Dat er minder geld geleend kan worden, is vooral voor starters een probleem, want deze staan vaak nog aan het begin van de financiële toekomst en hebben daardoor minder spaargeld achter de hand.

Overigens wordt vooral de flinke stijging van de prijzen van koopwoningen als oorzaak aangewezen dat er steeds minder starters zijn die een huis kopen. Alleen in Amsterdam al zijn de huizenprijzen in het afgelopen jaar met 11 procent gestegen. Het enige voordeel is, dat de rente nog laag is, maar als die weer omhoog klimt, wordt het nog lastiger voor starters om voldoende geld te lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.