Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meerderheid niet voor soepelere leenregels starters

Meerderheid niet voor soepelere leenregels starters

Er is door de Telegraaf een onderzoek uitgevoerd onder lezers van de krant en daaruit blijkt dat een meerderheid van de respondenten niet voor soepelere leenregels voor starters op de woningmarkt is. Het moet starters volgens de meerderheid niet gemakkelijker worden gemaakt om een hypothecaire lening te verkrijgen. 57 procent van de respondenten is de mening toegedaan dat de leenregels voor starters op de woningmarkt niet soepeler gemaakt moeten worden. 35 procent heeft daarbij laten weten dat de regels voor starters en de hypotheekregels er niet voor niets zijn gekomen. Verder vindt 27 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat wat langer in het ouderlijk huis blijven om te sparen geen kwaad kan.

38 procent is de mening toegedaan dat de leenregels voor starters op de woningmarkt wel moeten worden versoepeld. De stijgende huizenprijzen en de studiekosten hebben invloed op de mogelijkheden die starters hebben en daar is 19 procent het mee eens in die zin dat de starters daarvan te veel nadeel ondervinden. Verder verwacht een minderheid dat er wellicht een blokkade in de doorstroming op de huizenmarkt zal komen op het moment dat starters problemen ondervinden met het verkrijgen van een hypotheek. Vanaf dit jaar kunnen kopers van huizen maximaal nog 102 procent van de waarde van de woning geld lenen. Het maximale bedrag van de hypotheek dat gebaseerd wordt op het inkomen is daarbij lager geworden. Een voordeel is nog wel dat de rente maar blijft dalen, maar dat heeft aan de andere kant weer tot gevolg dat de prijzen van woningen stijgen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.