Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen hypotheek keldert verder

Rente geld lenen hypotheek keldert verder

Het lijkt alsof er maar geen einde komt aan de keldering van de rente op geld lenen als het de hypotheek betreft. Moneyview heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat de rente in de maand juni weer verder is gekelderd. Het laagste tarief is uitgekomen op 1,80 procent en de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie in de vorm van een 10-jaars annuïteitenhypotheek is aan het einde van de maand juni uitgekomen op 2,03 procent. Het hoogste tarief van de hypotheekrente kwam uit op 2,70 procent.

Naast de verdere keldering van de hypotheekrentes heeft de SNS de rente juist verhoogd net als het Woonfonds. Dit zijn uitzonderingen op de andere partijen die de rente naar beneden hebben bijgesteld behalve de Rabobank die hetzelfde niveau bleef hanteren. Hypotrust heeft in de afgelopen maar tot vier keer toe de rente voor hypotheken naar beneden bijgesteld voor wat betreft de Hypotrust Comfort Hypotheek.

Opvallend is dat de grootbanken er het afgelopen jaar voor hebben gekozen om de hypotheekrentes in plaats van met een tiende te verlagen met een honderdste hebben verlaagd. De concurrentie leidt ertoe dat er kleinere wijzigingen worden doorgevoerd in plaats van grote veranderingen. De verdere keldering van de hypotheekrentes maakt het interessant om een woning te kopen, maar door de aantrekkende huizenmarkt is er ook een keerzijde. De huizenprijzen zijn namelijk alweer een tijdje aan het stijgen. Bovendien is zoals onlangs in het nieuws kwam voor starters lastiger om een nieuwe woning te kopen in verband met de stijging van de huizenprijzen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.