Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vastgezette rente lager dan variabele hypotheekrente

Vastgezette rente lager dan variabele hypotheekrente

Het wordt voor huizenkopers steeds voordeliger om bij het geld lenen voor een woning de keuze te maken de rente voor een langere periode vast te zetten. Het is namelijk nu al zover gekomen dat het goedkoper is om voor een rentevaste periode te kiezen van tien jaar in plaats van voor de variabele hypotheekrente te kiezen. De variabele hypotheekrente is namelijk hoger dan de vaste renteperiode van tien jaar. Het is bijna altijd zo geweest dat consumenten die voor zekerheid kiezen en de rente een langere periode vastzetten daarvoor ook een prijs betaalden. Dat is nu niet meer het geval.

De hypotheekrente voor tien jaar vastzetten, komt het meest vaak voor als het om rentevaste periodes gaat en op dit moment wordt daarvoor met Nationale Hypotheekgarantie een percentage van gemiddeld 1,94 procent gerekend. De variabele rente komt op dit moment neer op 1,97 procent, zoals blijkt uit de informatie dir door De Hypotheekshop is verstrekt. Een rentevaste periode van vijf jaar is overigens nog voordeliger, want dat percentage ligt gemiddeld op 1,74 procent.

De rentedaling is al jaren geleden ingezet en er lijk ook nu voorlopig nog geen einde te komen aan de neerwaartse bewegen. De rentepercentages voor lange termijnen dalen snel als gevolg van onder meer het uitblijven van de economische groei. Naar aanleiding van de Brexit zijn de marktrentes nog sneller gedaald en de verwachting is dat de daling nog wel even aanhoudt. Consumenten kunnen de afweging maken om de rente vast te zetten voor een lange periode met zekerheid of voor een variabele rente op geld lenen kiezen met de verwachting dat de rente laag blijft of zelfs nog verder daalt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.