Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor energiebesparing kan voordelig zijn

Geld lenen voor energiebesparing kan voordelig zijn

Vereniging Eigen Huis heeft laten weten dat het nemen van energiebesparende maatregelen met geld lenen wel voordelig kan zijn. Dit in tegenstelling tot hetgeen dat Planbureau voor de Leefomgeving een week geleden liet weten, waarbij er nogal wat pessimisme de kop op stak voor wat betreft het lenen van geld voor energiebesparing in eigen woningen.

Uit de verklaring van Vereniging Eigen Huis blijkt dat met geleend geld het doorvoeren van energiebesparende maatregelen in de eigen woning voordelig kan zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval op het moment dat er kan worden bespaard op de kosten van de energierekening als de energiebesparende maatregelen in huis zijn doorgevoerd en de besparing hoger is dan de maandelijkse aflossing op de rente.

Particuliere woningeigenaren hebben de mogelijkheden om een krediet aan te vragen voor verschillende energiebesparende maatregelen. Er zijn in totale zeventien energiebesparende maatregelen beschikbaar, waarvoor geld kan worden geleend. Daarbij kan gedacht worden aan isolatie van het huis, maar ook aan het toepassen van dubbele beglazing of aan de aanschaft van een zuinige ketel. De hoogte van de bedragen die geleend kunnen worden om energiebesparende maatregelen door te voeren, varieert van 2.500 euro tot 25.000 euro en de looptijd bedraagt 7 jaar, 10 jaar of 15 jaar.

De exacte looptijd is daarbij van de hoogte van de lening afhankelijk. Voor wat betreft het rentepercentage dat in rekening wordt gebracht, geldt dat de hoogte daarvan weer afhankelijk is van de looptijd van de lening. Het is overigens sinds juni 2015 ook al mogelijk om een Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een optie die beschikbaar is voor Verenigen van Eigenaren.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.