Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen werkgeversverklaring voor geld lenen woning

Geen werkgeversverklaring voor geld lenen woning

In de toekomst is het bij geld lenen voor een woning niet altijd meer nodig om een werkgeversverklaring te overleggen. Het aanvragen van een hypotheek wordt bovendien gemakkelijker. Er zijn meerdere hypotheekverstrekkers die meedoen met een proef, waarbij er sprake is van een gemakkelijk digitaal aanvraagproces. Er wordt daarbij onder meer van gegevens van de overheid gebruik gemaakt.

Zo kan er onder gebruik worden gemaakt van de gegevens, zoals deze geregistreerd staan bij de UWV die nodig zijn voor het aanvragen van een hypotheek. Consumenten die geld willen lenen voor de aankoop van een woning kunnen via Mijnuwv.nl een document verkrijgen, zodat er geen werkgeversverklaring mee nodig is. In de verdere toekomst kan op deze wijze ook de salarisstrook vervangen worden.

Bij het aanvragen van een hypotheek neemt het regelen van een werkgeversverklaring vaak veel tijd in beslag. Bovendien komt het vaak voor dat de verklaring niet compleet of onjuist is ingevuld, zodat de aanvragen van de hypotheek ermee terug moet naar de werkgever. Het gemiddelde komt daarbij uit op het 2,4 keer laten invullen van de verklaring. Overigens kan niet iedereen voor de proef in aanmerking komen, waarbij er geen werkgevers verklaring meer nodig. Er worden namelijk wel een aantal voorwaarden aan gesteld.

Daarbij kan gedacht worden aan het in loondienst zijn. Bovendien dient de aanvraag voor een hypotheek ingediend te worden bij een hypotheekverstrekker die meedoet aan de proef. Bij een succesvolle proef zal het daarna ook mogelijk worden om een hypotheekaanvraag zonder werkgeversverklaring te doen bij andere hypotheekverstrekkers.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.