Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij schuld

Geld lenen bij schuld

Geld lenen bij een schuld die ontstaan is door leningen of betalingsachterstanden kan een optie zijn om alle schulden onder één krediet onder te brengen. Dat maakt de schuldensituatie overzichtelijk. Een dure lening of verschillende kleine kredieten kunnen worden overgesloten. Het oversluiten naar een goedkoper krediet geeft niet alleen meer overzicht, maar biedt ook meer financiële ruimte. Indien er sprake is van een problematische schuldensituatie bestaat overigens de mogelijkheid om hulp in te roepen.

Dat kan onder meer bij de eigen gemeente, waar aanspraak gemaakt kan worden op budgetadvies of budgetbeheer. Het traject van schuldhulpverlening biedt uitkomst indien er geen controle meer is over de schuldensituatie en kan voorkomen dat de schulden steeds verder oplopen.

Als de keuze wordt gemaakt voor het oversluiten van een lening of voor het afsluiten van een enkel krediet, waarmee de overige schulden kan worden afgelost, wordt aangeraden om in elk op zoek te gaan naar de beste kredietaanbieder. Geld lenen kost uiteraard altijd geld, maar het hoeft niet meer te kosten dan nodig is.

In de toekomst is het overigens mogelijk om van een zogenoemde adempauze gebruik te maken. Met ingang van 1 januari 2017 kan de schuldenaar de gang naar de rechter maken om daar af te dwingen dat er gedurende een periode van zes maanden geen schulden worden opgeëist door de schuldeisers. De adempauze betekent niet dat de schuld komt te vervallen, want na de periode van zes maanden dient de aflossing uiteraard weer gestart te worden. Het geeft in elk geval wel de gelegenheid om zaken op orde te stellen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.