Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen voor tweeverdieners in 2017

Meer geld lenen voor tweeverdieners in 2017

Met ingang van 2017 kunnen tweeverdieners meer geld lenen als het gaat om het afsluiten van een hypotheek. Als er momenteel een hypotheek wordt aangevraagd door tweeverdieners, dan telt het inkomen van de partner maar voor een deel mee. Dat is op dit moment namelijk maar 50 procent en dat percentage stijgt met ingang van 2017 naar 60 procent. Het is nu nog een voorstel dat is voorgelegd aan de hypotheekverstrekkers en hypotheekadviseurs.

Er wordt jaarlijks door het ministerie van Financiën gekeken naar de regels die betrekking hebben op het verstrekken van hypotheken. Daarbij wordt ook gekeken of het nodig is om eventuele aanpassingen te komen. Nu is er een voorstel gekomen om met ingang van het jaar 2017 het voor tweeverdieners wat gemakkelijker te maken om meer geld te lenen voor het kopen van een huis.

Vereniging Eigen Huis laat weten dat er in bepaalde situaties ook een uitzondering gemaakt zal worden met betrekking tot de verhouding van de woningwaarde en de hoogte van de hypotheek. In 2016 is het namelijk mogelijk om 102 procent van de waarde van de woning te lenen en met ingang van 2017 wordt dat naar verwachting 101 procent. De uitzondering daarop zou van toepassing zijn op woningeigenaren en huizenkopers die een huis hebben of kopen die noodzakelijke verbeteringen op het gebied van veiligheid vereist. Daarbij kan er volgens Vereniging Eigen Huis onder meer worden gedacht aan het herstellen van een dak of van de fundering van een woning. Er wordt tot 22 september aan hypoheekverstrekkers en adviseurs de gelegenheid geboden om hun reactie te geven.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.