Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Ontevredenheid over hypotheekadviseur na geld lenen

Ontevredenheid over hypotheekadviseur na geld lenen

Net meer dan de helft van de consumenten die een huis hebben gekocht en daarvoor geld hebben geleend, zijn over de dienstverlening van de hypotheekadviseur tevreden. Het gaat daarbij om 55 procent van de woningeigenaren. De nazorg bij het geld lenen voor een woning voldoet niet aan de verwachtingen bij de huizenkopers. Het meest ontevreden zijn de nieuwe woningeigenaren over het gegeven dat er niets meer gehoord wordt van de adviseur.

Uit een onderzoek dat in opdracht van Vereniging Eigen Huis is gehouden onder vijftienhonderd woningeigenaren blijkt dat een kwart ervan nadat er een hypotheek is afgesloten er op regelmatige basis contact blijft met de adviseur. Uit de praktijk blijkt dat er slechts bij een van de acht consumenten sprake is van een goede nazorg.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft Vereniging Eigen Huis zich op het standpunt gesteld dat er regelgeving moet komen. In de regelgeving zou dan moeten worden opgenomen dat consumenten vooraf duidelijkheid wordt geboden over wat er van de adviseur mag worden verwachten na het afsluiten van een hypotheek. Het gaat daarbij om meerdere jaren na het afsluiten van een hypotheek, waarbij overigens ook inzicht moet worden geboden in de kosten.

Het advies van een hypotheekadviseur richt zich nu nog altijd op het moment van het kopen van een huis, waarbij de dertig jaar erna gedurende de looptijd van de hypotheek de aandacht verdwijnt. Door voorwaarden te scheppen en deze vast te leggen in regelgeving wordt er meer duidelijkheid voor de consument geboden over wat er allemaal van de hypotheekadviseur mag worden verwacht ten aanzien van de begeleiding na het lenen van geld.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.