Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheekmarkt weer zelfde niveau als in 2008

Hypotheekmarkt weer zelfde niveau als in 2008

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de markt voor hypotheken het hoogste niveau bereikt vanaf het moment dat de crisis is uitgebroken. Dat is acht jaar geleden en het gemiddelde bedrag van de som van de hypotheek kwam in het tweede kwartaal uit op 258.000 euro. Dat is het hoogste niveau sinds 2008. Dat heeft IG&H Consulting laten weten.

De groei van de markt voor hypotheken in het tweede kwartaal is vooral te danken aan de consumenten die een nader huis hebben gekocht. Deze groep doorstromers werd aangevuld met woningeigenaren die besloten om de hypotheek over te sluiten in verband met de alsmaar verder dalende rente. Ondanks dat het voor starters steeds lastiger wordt om een hypotheek te verkrijgen door aan de ene kant de stijging van de huizenprijzen en aan de andere kans de strengere hypotheekregels is er toch sprake geweest van een groei. De groei van hypotheken voor starters is uitgekomen over 5 procent in het tweede kwartaal van 2016. Overigens kunnen starters wel van de mogelijkheid gebruikmaken om een starterslening aan te vragen.

Er zijn een aantal banken die het marktaandeel op het gebied van hypotheken hebben zien groeien. Daar behoren onder meer ABN Amro en de Rabobank toe. ING heeft echter een deel moeten inleveren met een daling van 1,7 procent. Deze drie banken hebben in Nederland gezamenlijk meer dan vijftig procent van de hypotheekmarkt. Het aandeel van verzekeraars en pensioenfondsen in de markt voor hypotheken is in het eerste half jaar van 2016 afgenomen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.