Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lening voor starters blijft bestaan

Lening voor starters blijft bestaan

Starters op de huizenmarkt kunnen geld blijven lening in de vorm van een starterslening indien er op basis van het huidige inkomen onvoldoende hypotheek kan worden verkregen. Dit nieuws is naar buiten gebracht door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting dat verantwoordelijk is voor het verstrekken van startersleningen.

Starters op de woningmarkt kunnen met de starterslening profiteren van gunstige voorwaarden. Zo is de lening op dit moment gedurende de eerste drie jaren niet alleen aflossingsvrij, maar ook rentevrij. Het aflossen op hypotheken is weliswaar de afgelopen jaren verplicht geworden, maar bij de starterslening is dat dus niet het geval. Het is dan ook zo dat er speciaal voor starters die geld lenen om een eerste huis aan te schaffen een uitzondering wordt gemaakt ten aanzien van de aflossingsverplichting.

Deze uitzondering geldt dan gedurende de eerste drie jaar. De uitzondering loopt echter aan het einde van dit jaar af, maar er is nu wel een nieuwe constructie bedacht voor de startersleningen, waarbij in de eerste drie jaar aan de aflossingsverplichting wordt voldaan, waarbij de voordelen uit de oude opzet overigens blijven bestaan. In het twee kwartaal van dit jaar zijn er twaalfhonderd aanvragen binnengekomen die door starters op de woningmarkt zijn ingediend. Dat zijn er meer in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar.

De woningmarkt zit in de lift en dat betekent dat er ook meer starters op de markt komen die voor de eerste keer een huis gaan kopen. Starters die voor de speciale lening in aanmerking willen komen, kunnen bij de gemeente navraag doen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.