Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM uit zorgen over rentekrediet

AFM uit zorgen over rentekrediet

De Autoriteit Financiële Markten uit zorgen over consumenten die een rentekrediet hebben afgesloten. Deze vorm van geld lenen door consumenten heeft het kenmerk dat het doorgaans een doorlopende lening betreft, waar veel rente voor wordt betaald en waar minder of zelfs niet wordt afgelost. Het rentekrediet blijft op deze manier een doorlopende lening zonder uitzicht tot volledige aflossing en dat kan tot een uitzichtloze situatie voor consumenten leiden. De verantwoordelijkheid voor het aflossen van de lening ligt uiteraard bij de klant zelf, maar het geld lenen in deze vorm biedt ook de gelegenheid om het geld dat is afgelost steeds weer op te nemen.

De AFM heeft nu kredietverstrekkers aangespoord om actief te worden in het benaderen van klanten die momenteel een rentekrediet hebben lopen en hen een oplossing aan te bieden. Er zijn op dit moment als duizenden klanten die een helpende hand aangeboden hebben gekregen, maar er zijn er nog veel meer die te maken hebben met de negatieve gevolgen van een rentekrediet. Er is in het begin van de maand september aandacht besteed aan deze vorm van geld lenen in het televisieprogramma Kassa. Het is overigens niet verboden een rentekrediet aan te bieden aan consumenten, maar het wordt niet wenselijk geacht. Om wel tot een structurele aflossing te komen op het rentekrediet kan de overstap naar een persoonlijke lening worden gemaakt. Verder kan er door de kredietverstrekkers worden gekeken of de rente wellicht omlaag kan. Dat biedt weer meer ruimte om meer geld af te lossen op de lening.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.