Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Uitkijken met geld lenen bij dubbele lasten

Uitkijken met geld lenen bij dubbele lasten

Bij het kopen van een nieuwe woning als de oude woning nog niet is verkocht, wordt doorgaans een overbruggingshypotheek afgesloten. Deze manier van geld lenen, vormt de basis voor dubbele lasten. Vereniging Eigen Huis geeft het advies om uit te kijken voor het aangaan van dubbele lasten.

Het overbruggingskrediet is een gangbaar krediet op het moment dat de aankoop van het nieuwe huis al rond is en het oude huis nog niet is verkocht. Er zijn tijdens het begin van de financiële crisis vele woningeigenaren in de problemen gekomen als gevolg van het aangaan van een overbruggingskrediet. Er werd namelijk in die tijd nog verwacht dat het oude huis redelijk snel zou worden verkocht. De crisis heeft echter roet in het eten gegooid, waardoor veel woningeigenaren een te lange tijd te maken hebben gehad met dubbele lasten.

De gevolgen van de huizen die onder water hebben gestaan, zijn groot geweest. Er zijn tijdens de crisis dan ook verschillende nieuwe regels voor hypotheken opgesteld. Het werd minder eenvoudig om geld te lenen voor een woning en bovendien werd het maximale hypotheekbedrag verlaagd ten aanzien van de koopprijs van de woning. Verder werd er een strenge controle uitgevoerd door banken om te onderzoeken of er voor een overbruggingskrediet genoeg financiële draagkracht was. Tot maximaal twee jaar moesten de lasten van een overbruggingskrediet gedragen kunnen worden. Deze termijn is nu overigens weer op een enkel jaar gesteld. Dat is te danken aan de woningmarkt die de afgelopen periode een sterk herstel heeft laten zien.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.