Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in vorm van overbruggingskrediet lastig voor ouderen

Geld lenen in vorm van overbruggingskrediet lastig voor ouderen

Ouderen die een huis bezitten en willen verhuizen naar een kleinere woning ondervinden nogal eens problemen als er bij de bank wordt aangeklopt voor geld lenen in de vorm van een overbruggingskrediet. Het gaat dan vooral om de oudere woningeigenaren die alleen een overbruggingskrediet nodig hebben, maar geen hypotheek meer hoeven af te sluiten.

Er komen bij Vereniging Eigen Huis met enige regelmaat meldingen binnen van situaties die als schrijnend kunnen worden omschreven. Zo komt het voor dat ouderen een periode bij de kinderen moeten gaan inwonen en de eigen inboedel moeten opslaan. Dit omdat de bank niet genegen is om een overbruggingskrediet te verstrekken. Een dergelijke situatie is natuurlijk niet gewenst en er wordt dan ook opgeroepen dat de Nederlandse Vereniging van Banken gedupeerde gaat bijstaan.

Een overbruggingskrediet is een lening die wordt verstrekt voor het overbruggen van een periode, waarin een nieuwe woning is gekocht en waarbij het oude huis nog geen nieuwe eigenaar heeft. Het is alleen mogelijk om voor een overbruggingskrediet in aanmerking te komen als er sprake is van overwaarde op het oude huis. Dat is bij de ouderen die van de bank geen overbruggingskrediet krijgen het geval.

Trouwe oudere klanten die hun hypotheek bij de bank hebben afgelost of grotendeels hebben afgelost, vissen achter het net als er een overbruggingskrediet wordt aangevraagd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze groep ouderen die geen hypotheek meer nodig hebben, maar alleen tijdelijk een overbruggingskrediet wensen zo buiten de boot vallen en door de bank in de steek gelaten worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.