Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Registratie bij BKR voor rood staan

Registratie bij BKR voor rood staan

Bureau Krediet Registratie is bekend in verband met het registreren van leningen en kredieten. Zo worden persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en hypotheken van consumenten in Nederland al lange tijd geregistreerd. Als kredietverstrekkers een aanvraag krijgen voor het lenen van geld dan dient er bij het BKR gekeken te worden naar de beschikbare informatie. Dit als onderdeel om vast te stellen of de aanvrager van de lening kredietwaardig kan worden geacht.

Met ingang van 1 december 2016 zal het BKR ook registreren als er sprake is van een mogelijkheid tot rood stand bij de bank. Het gaat dan om een bedrag van minimaal 250 euro dat de consument rood mag staan. Op dit moment is dat alleen nog van toepassing voor consumenten die minimaal 500 euro rood staan. Dat het BKR overgaat tot de registratie van de kleine leningen heeft te maken met een nieuwe Europese richtlijn die van toepassing is in Nederland.

Vereniging Eigen Huis heeft al laten weten dat deze wijziging invloed kan hebben op de hoogte van de maximale hypotheek. Een consument die 500 euro rood mag staan, zal met ingang van de invoering van de nieuwe richtlijn namelijk in totaal 2.800 euro minder aan hypotheek kunnen krijgen. Overigens dienen consumenten nu ook al bij de aanvraag van een hypotheek door te geven of er een mogelijkheid is om rood te staan bij de eigen bank. In de praktijk zal er weinig veranderen en vooral gevolgen hebben voor consumenten die bij een hypotheekaanvraag van plan waren om de mogelijkheid tot rood staan te verzwijgen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.