Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Waarschuwing AFM over vooraf betalen voor geld lenen

Waarschuwing AFM over vooraf betalen voor geld lenen

Er zijn verschillende aanbieders van kredieten die adverteren met de mogelijkheid van geld lenen zonder dat er een toetsing door het BKR hoeft plaats te vinden. Consumenten die met en negatieve registratie bij het BKR te maken hebben en geld nodig hebben, laten zich nogal eens verleiden om met dergelijke aanbieders in zee te gaan. De Autoriteit Financiële Markten heeft een waarschuwing doen uitgaan. Er zijn namelijk aanbieders waar de consument voor het geld lenen vooraf eerst kosten moet betalen. Als de kosten zijn betaald, hoort de consument vaak niets meer van de illegale kredietaanbieder. De consument is dan het geld kwijt. Het komt dan ook nog wel eens voor dat de aanbieder van zich laat horen om nog meer kosten door de consument te laten betalen.

AFM stelt nadrukkelijk dat een kredietaanbieder voor het lenen van geld, zoals voor het afsluiten van een persoonlijke lening geen kosten in rekening mag brengen. Het is dan ook niet toegestaan dat er voordat er een lening is verstrekt kosten betaald dienen te worden. AFM raadt dan ook iedereen aan om goed onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van een kredietaanbieder. Er kan bijvoorbeeld onder meer gekeken worden naar het mailadres dat de kredietaanbieder gebruikt. Als dat niet eindigt op een bedrijfsnaam, maar op een algemeen mailadres, zoals gmail of hotmail dan wordt afgeraden om met de aanbieder in zee te gaan. Bovendien is het altijd aan te raden om na te gaan of een adverteerder over een vergunning van AFM beschikt om kredieten te verstrekken of creditcards te verkopen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.