Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor woning wordt duurder

Geld lenen voor woning wordt duurder

Het afsluiten van een hypotheek wordt weer duurder. Het einde van het voordelig geld lenen voor de aanschaf van een woning is dan ook in zicht. Er zijn al meerdere kredietverstrekkers, waaronder een aantal belangrijke hypotheekaanbieders die de rentetarieven hebben verhoogd. Consumenten die nog van de lage rente willen profiteren, moeten dan ook snel in actie komen. De verhogingen van de rentetarieven vallen nu nog mee, maar het is wel duidelijk dat de bodem van de daling in elk geval is bereikt. Op de internationale kapitaalmarkten zijn de rentes de afgelopen tijd gestegen. Dat heeft rechtstreeks invloed op de stijging van de hypotheekrente.

Door de stijgende hypotheekrente is er momenteel al sprake van extra drukte bij de hypotheekverstrekkers. De Volkskrant heeft een rondje gemaakt langs verschillende hypotheekaanbieders en daaruit blijkt dat het extra druk is. Er is bijvoorbeeld door Aegon een stijging gemeld van 80 procent in telefonische contacten en het aantal hypotheekaanvragen is drie keer zoveel geworden. Bij ABN AMRO is er eveneens een toename te zien. Daar steeg het aantal verzoeken voor een offerte tot 60 procent. Door de extra drukte is het zo dat de wachttijd wel kan oplopen.

Reden voor de rentestijging op de internationale markten is de verkiezen van de nieuwe president Trump in Amerika. De aankomende president is namelijk van plan om grote investeringen te doen in de infrastructuur. Er wordt om die reden door investeerders verwacht dat er in de Verenigde Staten meer geld geleend zal worden. Als gevolg van deze veronderstelling is er sprake van een stijging van de rente.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.