Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kredietregistratie voorkomen door beperking roodstand

Kredietregistratie voorkomen door beperking roodstand

Vanaf 1 december is het de bedoeling dat Bureau Krediet Registratie roodstand gaat registreren van consumenten. Dat betekent dat iedereen die geld gaat lenen van de eigen bankrekening geregistreerd wordt bij het BKR. Een mogelijkheid om daar nog onderuit te komen, is door het bedrag dat van de eigen bankrekening geleend mag worden tot 250 euro te verlagen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niet alle banken bieden de gelegenheid om de roodstand tot een bedrag van maximaal 250 euro mogelijk te maken. Bij de ASN Bank is het op dit moment overigens wel mogelijk om de roodstand in te stellen op een bedrag van 250 euro. In dat geval wordt de roodstand niet opgenomen in de administratie van het BKR.

Bij ASN kan net als SNS en Regiobank die onderdeel vormen van de Volksbank een keuze voor een limiet gemaakt worden van 100 euro of van 200 euro. Tot 1 december worden roodstandopties tot een bedrag van 500 euro in de administratie van het BKR opgenomen. Vanaf die datum wordt het bedrag echter verlaagd naar 250 euro en dat kan uiteraard voor veel consumenten in Nederland gevolgen hebben. Bij ABN Amro is het net als bij de ING en Rabobank niet mogelijk om de limiet van 500 euro naar 250 euro te verlagen. Overigens onderzoekt ING nog wel of het mogelijk moet worden gemaakt om een limiet van 250 euro of minder mogelijk te maken. ABN Amro en Rabobank lijken vooralsnog niet van plan om lagere limieten aan te bieden aan de consumenten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.