Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder geld lenen in 2017 voor kopen van huis

Minder geld lenen in 2017 voor kopen van huis

In 2017 kan een grote groep mensen straks minder geld lenen voor het kopen van een woning. Vereniging Eigen Huis heeft berekeningen uitgevoerd, waaruit blijkt dat consumenten die een hypotheek met NHG aanvragen straks minder geld kunnen lenen. Het gaat dan om hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie met een rente op de hypotheek die lager is dan 2 procent. De norm voor NHG blijft in 2017 op een bedrag van 245.000 staan.

Als er sprake is van een lagere hypotheekrente is er ook sprake van lagere aftrek voor de inkomstenbelasting. De normen zoals die voor de hypotheek gelden, zijn vastgesteld op basis van het advies dat is verstrekt door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. De normen worden opgesteld om te voorkomen dat consumenten als gevolg van te hoge woonlasten in de financiële problemen komen.

Eerder was er zoals het Nibud liet weten nog sprake van een verruiming van de leennormen in 2017. Dat komt doordat er een toename van de koopkracht aanwezig is. Consumenten in Nederland kunnen op basis daarvan meer geld lenen voor de aanschaf van een woning. De risico´s voor het geld lenen kunnen eveneens wat lager worden gesteld. Dit is echter niet op iedereen van toepassing. Zo zal de hypotheek voor tweeverdieners op basis van wat VEH heeft berekend in 2017 lager uitvallen. Tot een gezamenlijk inkomen van 40.000 euro kan het hypotheekbedrag tot wel 9.000 euro lager uitvallen. De hypotheekregels worden volgend jaar weer strenger. Nu mogen huizenkopers nog tot 102 procent van de woningwaarde lenen, maar dat is in 2017 nog maar 101 procent.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.