Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

ZZP kan eenvoudiger geld lenen voor woning

ZZP kan eenvoudiger geld lenen voor woning

Het wordt voor de ondernemers met een ZZP-status gemakkelijker om geld te lenen voor de aanschaf van een woning. Met ingang van 1 december geeft het Waarborgfonds Eigen Woningen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie deze af na een jaar. De termijn voor ZZP-ers heeft tot nu toe op drie jaar gelegen, maar daar komt nu per 1 december verandering is.

Overigens is het niet zo dat alle banken meteen in de rij staan om de zelfstandigen zonder personeel een hypotheek aan te bieden met NHG. Met ingang van 1 december zijn er een aantal banken die aan het initiatief meedoen. Dat zijn onder meer SNS Bank. Aegon, RegioBank. BGL Wonen en Delta Lloyd. Per 1 januari zal het Woonfonds zich daarbij aansluiten en NIBC Direct heeft laten weten op korte termijn eveneens mee te doen.

De zelfstandige zonder personeel kan geld lenen voor een woning met NHG tot een bedrag van 231.132 euro. Er zijn steeds meer zelfstandige ondernemers die een hypotheek af willen sluiten voor de aankoop van een woning. Er is dan ook sprake van een veranderende maatschappelijke ontwikkeling en zeker als er gelet wordt op de toename van het aantal zelfstandig ondernemers.

Daar dient dan ook op ingesprongen te worden. De afgelopen jaren is er sprake geweest van een grote toename en de laatste periode komt het aantal zelfstandigen zonder personeel ongeveer uit op een miljoen personen. Deze groep kan nu sneller profiteren van het afsluiten van een hypotheek met NHG. Dat heeft een lagere hypotheekrente als voordeel.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.