Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen aan de hand van gebruik mobiele telefoon

Geld lenen aan de hand van gebruik mobiele telefoon

Het bepalen van de kredietwaardigheid van consumenten die geld willen lenen, is voor de kredietverstrekkers uiteraard van groot belang. Er wordt steeds naar nieuwe manieren gezocht om de kredietwaardigheid te toetsen om mee te gaan in de veranderende markt. Er zijn in veel landen met een opkomende markt consumenten die niet over een bankrekening beschikken. Het is dan al lastig om de kredietwaardigheid van de aanvrager van een krediet te beoordelen als er geen bankrekening aanwezig is. Daar hebben de kredietverstrekkers echter wat op gevonden door de mobiele telefoon als uitgangspunt te nemen.

Ook in landen met opkomende markten waar consumenten niet altijd een bankrekening hebben, geldt dat een groot aantal mensen wel in het bezit is van een mobiele telefoon. De smartphone geeft een schat aan informatie over de gebruiker en kan als uitgangspunt gebruikt worden om de kredietwaardigheid te toetsen. Om de beoordeling uit te kunnen voeren, wordt onder meer gekeken naar de hoeveelheid telefoontjes die gepleegd worden. Indien een gebruiker heel actief is op het gebied van bellen dan kan er naar de nummers gekeken worden, waarmee de persoon belt. Die nummers kunnen nagetrokken worden in een database om te zien of de aanvrager veel contact heeft met personen die een slechte kredietwaardigheid hebben. Verder kan aan de hand van gps bepaald worden of een consument die geld wil lenen op een bepaald adres woont. Voor consumenten in landen waar men nog geen beschikking heeft over een bankrekening is het toetsen van de kredietwaardigheid uiteraard een optie.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.