Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen weinig in openheid in Nederland

Geld lenen weinig in openheid in Nederland

In Nederland lopen consumenten er niet graag mee te koop dat er voor bepaalde zaken geld wordt geleend. Er is door de kredietverstrekker Freo onder meer dan duizend deelnemers een onderzoek gehouden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de helft van alle Nederlanders die een lening hebben daar niet over praat met anderen. De ruime meerderheid in Nederland heeft een lening, want het percentage van consumenten met een geldlening komt ongeveer uit op 70 procent.

Uit het onderzoek dat is gehouden, blijkt overigens dat ongeveer maar 36 procent van de respondenten direct heeft laten weten een lening te hebben. Er is echter ook een grote groep die zich niet eens bewust is van het geld lenen. Bij het doorvragen naar hypotheken en het kopen van producten op afbetaling blijkt er dan ineens toch een grotere groep te zijn die inderdaad aangeeft een lening te hebben.

Ook een negatief saldo op de bankrekening kan als een krediet worden gezien. Zo blijkt maar weer eens dat consumenten in Nederland zich niet eens altijd bewust zijn een krediet te hebben. Overigens is uit het onderzoek ook gebleken dat een derde van de respondenten niet van plan is ooit een lening af te sluiten. 31 procent van de mannelijke deelnemers aan het onderzoek vindt het wel logisch om geld te lenen. Die mening wordt echter maar door 17 procent van de vrouwen gedeeld.

Nederlandser zijn niet alleen onbewust van kredieten of leningen die zijn afgesloten, maar praten daar evenmin graag in alle openheid over.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.